Showing 1–9 of 136 results

Kígyóuborka extra

298 Ft /db

Tápértéke nem jelentős, étrendi hatása azonban annál inkább. Hűsítőleg hat az emésztőszervekre, a légzőszervekre és a gyulladt, napégette bőrre is. Magas káliumtartalma serkenti a veseműködést és fokozottan méregtelenít. C-vitamin tartalma – bár nem kiemelkedő – az elfogyasztott nagy mennyiségnek köszönhetően mégis fontos szerepet tölt be a vitaminpótlásban.

Az utóbbi években a kozmetikai ipar is előszeretettel használja krémek alapanyagaként. Az uborkalé ugyanis a benne található lizozim enzimnek, és H-, A-, E- és F-vitamin tartalmának köszönhetően jó bőrápoló és regeneráló.

[forrás]

Újhagyma

298 Ft /csomó

A C-vitamin tartalmának köszönhetően az újhagyma erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Jótékonyan hat a bélműködésre, ezáltal enyhítheti az aranyeres panaszokat, és segíti az emésztést. A légúti megbetegedésekkel szemben is hatásos gyógyító, és rákmegelőző hatása is régóta ismert, mert az újhagyma vegyületei akadályozzák a rákos sejtek növekedését. Illóolajai csökkentik a magas vérnyomást, valamint a koleszterinszintet, kimagasló vastartalma pedig fokozza a vérképzést. A hagymában található flavonoidok – és ez minden hagymára igaz – a szív-és érrendszeri betegségekkel szemben is védelmet nyújtanak védelmet.

Banán

598 Ft /kg

Petrezselyem

98 Ft /csomó

Sárgarépa

298 Ft /kg

Vöröshagyma

398 Ft /kg

L-es tojás

490 Ft /doboz (10 db)

Zöldes karalábé

198 Ft /db

Magas B1-, B2-, B6– és C-vitamin (63 mg/100 g) tartalma miatt ajánlatos a nyers fogyasztása. Tartalmaz még kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is. Nem savanyítható, konzerválásra is alkalmatlan. Viszont egész évben termeszthető, és már tyúktojás nagyság elérésekor szedhető. A karalábét magas vitamintartalma miatt az alternatív gyógyászat hívei méregtelenítő hatásúnak tartják, de mindenképpen egészséges.

Narancs

1 290 Ft

Mitől más a görög narancs?

Napjaink legnagyobb európai narancs termő területei Spanyolországban és Görögországban találhatóak. A Magyarországon kapható narancsok ezekből az országokból származnak.

A spanyol és a görög narancs októberben kezd el érni, és tavasz végéig, nyár elejéig kaphatók. Ezeknek a narancsoknak három fajtáját különböztetjük meg, melyeknek a neve érési sorrendben: a navelina, a navel és a valenciaA Görögországból importált narancsok tehát valójában a navelina, navel és a valencia fajták. A navelina lédús, de kissé savanykás, a navel édes, a valencia pedig a leglédúsabb.

A görög narancs a köldöknarancsok csoportjába tartozik, a belsejében egy másik kisebb, ú.n. fióknarancs helyezkedik el. A görög narancs vékony héjú, mag nélküli, koraérő, édes, lédús fajta. Termései kb. 60 dkg-osak. Klasszikus, zamatos ízűek a gyümölcsei, melyek akár másfél évig is díszelegnek a fán. Gyenge növekedésű, sűrűn elágazó, jó hidegtűrő. Edényes nevelésre kiválóan alkalmas.
[forrás]