Mind a(z) 35 találat megjelenítve

Kígyóuborka

580 Ft /db

Tápértéke nem jelentős, étrendi hatása azonban annál inkább. Hűsítőleg hat az emésztőszervekre, a légzőszervekre és a gyulladt, napégette bőrre is. Magas káliumtartalma serkenti a veseműködést és fokozottan méregtelenít. C-vitamin tartalma – bár nem kiemelkedő – az elfogyasztott nagy mennyiségnek köszönhetően mégis fontos szerepet tölt be a vitaminpótlásban.

Az utóbbi években a kozmetikai ipar is előszeretettel használja krémek alapanyagaként. Az uborkalé ugyanis a benne található lizozim enzimnek, és H-, A-, E- és F-vitamin tartalmának köszönhetően jó bőrápoló és regeneráló.

[forrás]

Újhagyma

498 Ft /csomó

A C-vitamin tartalmának köszönhetően az újhagyma erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Jótékonyan hat a bélműködésre, ezáltal enyhítheti az aranyeres panaszokat, és segíti az emésztést. A légúti megbetegedésekkel szemben is hatásos gyógyító, és rákmegelőző hatása is régóta ismert, mert az újhagyma vegyületei akadályozzák a rákos sejtek növekedését. Illóolajai csökkentik a magas vérnyomást, valamint a koleszterinszintet, kimagasló vastartalma pedig fokozza a vérképzést. A hagymában található flavonoidok – és ez minden hagymára igaz – a szív-és érrendszeri betegségekkel szemben is védelmet nyújtanak védelmet.

Burgonya

598 Ft /kg

Sárgarépa

798 Ft /kg

Petrezselyem

198 Ft /csomó

Vöröshagyma

698 Ft /kg

Zöldes karalábé

498 Ft /db

Magas B1-, B2-, B6– és C-vitamin (63 mg/100 g) tartalma miatt ajánlatos a nyers fogyasztása. Tartalmaz még kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is. Nem savanyítható, konzerválásra is alkalmatlan. Viszont egész évben termeszthető, és már tyúktojás nagyság elérésekor szedhető. A karalábét magas vitamintartalma miatt az alternatív gyógyászat hívei méregtelenítő hatásúnak tartják, de mindenképpen egészséges.

Paradicsom Magyar

1 980 Ft /kg

Új Fehérrépa

1 990 Ft /kg

Az Európában, Ázsiában és Amerikai keleti részén is népszerű zöldség, a fehérrépa ugyanabba a családba, a káposztafélék közé tartozik, mint a káposzta, a kelbimbó vagy a kelkáposzta. A közhiedelemmel ellentétben nem azonos a gyökérpetrezselyemmel. A zöldség, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is előszeretettel fogyasztottak,tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokbanés antioxidánsokban gazdag.

A korán leszüretelt bébirépa édesebb ízű, és nyersen salátákba kiváló. Az idősebb zöldség keményebb, íze jellegzetesebb és fásabb. A fehérrépa mindössze 28 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. A napi C-vitamin-szükséglet 35 százalékához juthatsz hozzá ekkora mennyiség elfogyasztásával.

A fehérrépával a szem egészségét őrző A-vitaminból és a többek közt az izmok és az idegek megfelelő működésére vigyázó B-vitaminokból is jelentős mennyiséget vehetsz magadhoz. Ezen kívül van benne csontépítő kalcium, illetve a vérképzéshez szükséges vas és réz is.

Hegyes erős extra

298 Ft /db

Fejeskáposzta

598 Ft /kg

TV paprika

1 980 Ft /kg

Kapor

198 Ft /csomó

Zellerszár

1 980 Ft /csomag

A zeller dél- Európából terjedt el és már a görögök is fogyasztották ezt a zöldséget a középkorban. Nálunk pedig már a középkorban igen népszerű volt. Egy nagy szár zeller csak 10 kalóriát tartalmaz. Íze friss, kissé borsos zamatú. B1-, B2-, és C-vitaminban gazdag, de sok ásványi sót – káliumot, kalciumot, foszfort, vasat – is tartalmaz. A szárzellert angol zellernek, rúdzellernek, halványító vagy halványított zellernek is hívják, ugyanis növekedése közben földfeltöltéssel árnyékolják a nap elől, így színe nem lesz sötétzöld, mert elhalványul, és íze sem olyan erőteljes.

 

[wellnesscafe.hu]

Fejes saláta

360 Ft /db

Sok országban nyersen és hidegen fogyasztják, például salátákban, hamburgerekben vagy tacóban. Más országokban, pl. Kínában a kerti salátát főve fogyasztják, és a szár felhasználása épp olyan fontos, mint a levélé. A nemzetség tudományos neve a latin lac, azaz tej szóból származik, ami az ide tartozó növények tejnedvére utal. Enyhe íze miatt évszázadokon keresztül a saláták egyéb összetevői mellett közömbösítő szerepe volt.

Egyike a legrégebben termesztett zöldségnövényünknek. A saláta gyűjtőnéven szereplő zöldségfélék közül ez a legkedveltebb.

Tápértéke, a magas C-vitamin, (40 mg), de sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.

Ízanyagai jó hatással vannak a gyomor működésére, ritkán főzelék készítésére is felhasználjuk. Cukorbetegek, túlsúlyosak is fogyaszthatják.

Kelkáposzta

990 Ft /kg

Lilahagyma

598 Ft /kg

Cukkini

1 690 Ft /kg

Beltartalmi értéke a többi spárgatökhöz hasonló (mivel ezek közé tartozik). Színe a sötétzöldtől a csíkozott, esetleg cirmos szürkészöldön át a sárgáig sokféle lehet. Formája lehet hosszúkás vagy körte alakú, de létezik gömbölyű változata is. Rendszerint egészen zsengén szedik, mert ilyenkor a legjobb az íze. Sokoldalúan felhasználható. Nyersen salátákban és savanyítva, hőkezelve héjastul vagy hámozva, magjaival, ill. kikaparva, grillezve, pirítva, rántva, főzeléknek és levesben is.
[forrás]

Cékla

980 Ft /kg
A céklában nagy mennyiségben találhatóak értékes vitaminok és ásványi anyagok, valamint antioxidánsok, főleg kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitamin. Nemcsak a gyökerét, de a zsenge leveleit is meg lehet enni, például salátába keverve. Lássuk, milyen jótékony hatásai lehetnek!

A céklanagyszerűen javítja a vérkeringést, többek között az agyunkban is, ez, illetve a benne található vegyületek rendkívül hasznosnak bizonyultak a idegrendszer egészségének megőrzésében. A cékla rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a különböző típusú demenciák, így az Alzheimer-kór rizikóját, és a memóriánkat is élesen tarthatjuk. Vérkeringést javító hatása mellett olyan anyagokat (nitrátokat) is tartalmaz, amelyek a szervezetünkben átalakulva a vérnyomást is csökkentik.

A magas vérnyomás számos súlyos betegséggel áll összefüggésben, például a stroke-kal, szívrohammal is. A céklában lévő fitokemikáliák, illetve antioxidánsok, például a bétacianin igen erős daganatellenes hatásokkal rendelkeznek. Kutatások szerint ez a vegyület jelentős mértékben képes lelassítani a tumorok növekedésének ütemét. A cékla hatásosnak bizonyul a prosztata-, az emlő-, a bélrendszeri, a tüdő- és a hererák elleni küzdelemben.

A cékla nagyon jól javítja az erőnlétet, teljesítményt és a kitartást, ezért érdemes azt fogyasztani komolyabb fizikai igénybevétel előtt. Ez a hatása szintén a benne található nitrátoknak köszönhető, mert azok a szervezetbe jutva átalakulnak, kitágítják a vérereket és fokozzák a véráramlást, így a sejtekhez több oxigén és tápanyag jut el.

A cékla a bőrnek is jót tesz

A céklában található tápanyagok, többek között például a kalcium, a mangán, a réz, a magnézium és a vitaminok erősítik a csontokat és a fogakat. Ez nemcsak a magas tápanyagtartalomnak, de azok egyedi kombinációjának is köszönhető, ugyanis így könnyebben szívódnak fel az értékes nyomelemek és ásványi anyagok.

Mivel a céklának magas a vastartalma, az egyik legnagyszerűbb élelmiszer, melyet a vérszegényeknek, illetve az arra hajlamosaknak érdemes enni. A céklában található réz és C-vitamin ráadásul segíti a vas felszívódását is.
A máj működését, a méregtelenítési folyamatokat is támogatja a cékla, valamint csökkenti a zsírmáj kialakulásának rizikóját is. Bizonyos fitokemikáliák, például a methionin nevű pigment, stimulálják, élénkítik a máj sejtjeit, így azok hatékonyabban tudnak küzdeni a felhalmozódott méreganyagok ellen.

Méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és vérkeringést fokozó hatásainak köszönhetően a cékla nagyon jó hatással van a bőrünkre is, a segítségével sikeresen küzdhetünk a pattanások, furunkulusok és egyéb bőrproblémák ellen, magas antioxidáns-tartalma pedig az öregedés első jelei ellen véd. A cékla rendszeres fogyasztásával támogathatjuk a bőr folyamatos megújulását, ennek hatására a bőrünk egyenletesebb árnyalatú, ragyogóbb, egységesebb megjelenésű lesz.

Jégsaláta

980 Ft /db

A jégsaláta húsos, vastag, törékeny, ropogós levelei káposztaszerűek, friss, zsenge ízű saláta. A jégsaláta rendkívül magas rosttartalma miatt kitűnő hatással van emésztőrendszerünkre, de más hasznos hasznos tápanyagokban is bővelkedik mint a kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (ami, az A- vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő, és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz.
A jégsaláta tovább megőrzi frissességét mint társai, ennek köszönhető széleskörű felhasználása a salátakeverékekben, szendvicsekben, éttermi salátákban. Ha fejes jégsalátát veszünk, akkor légmentesen lezárt nylon zacskóban tároljuk és ne vágjuk, hanem levelenként használjuk fel, kívülről befelé haladva, így akár két hétig is eláll a hűtőben. Másik előnye, hogy zárt feje miatt kevéssé kerül szennyeződés a levelek közé.

Paradicsom Magyar

1 980 Ft /kg

Pultos, szép termék.

Zellergumó

980 Ft /kg
A zeller – a petrezselyemmel együtt – azon népi gyógy- és fűszernövények közé tartozik, amelyek erős vízhajtó hatásúak. A népi gyógyászat szerint még arra is képes, hogy a vesehomokot kihajtsa.
A zeller nagy értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is. A levele tartalmaz illóolajat (limonént, szelinént, alkil-ftalidokat), furokumarinokat és flavonoidokat is. A zeller serkentőleg hat a veseműködésre. Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert.
A zeller gyógyhatása akkor érvényesül legjobban, ha nyers állapotban fogyasztják. A növénynek mind a gumóját, mind pedig a felső zöld részét hasznosítják. Zöldje a májusi palántázási időszak után folyamatosan szedhető, gumója őszre húsosodik. Felhasználható nyersen salátákhoz, de kiváló fűszerei a különféle főzelékeknek, leveseknek, mártásoknak is. Hús- és tojáspástétomokhoz is jól illik és fontos szerepet játszik a diétás étkezésben is.

Sütőtök

598 Ft /kg

Nagyjából húsz dekagramm sült vagy főtt sütőtök napi A-vitamin-szükségletünk több mint dupláját tartalmazza. Az A-vitaminnagyon fontos a látás és a szemek egészségéhez. A zöldségben bőven vannak karotinoidok is, amelyek élénk narancsszínét adják, és amelyek közül a béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja át.

A sütőtök magas rosttartalmának köszönhetően igen laktató étel, közben viszont csupán kevés kalóriát tartalmaz. Több kutatás is igazolja, hogy a rostban gazdag étrend segíti a fogyást, egyben az egészséges testsúly fenntartását is.

www.hazipatika.com

Édesburgonya

1 490 Ft /kg

Az édesburgonya a fejlődő országokban igen gyakori táplálék, magas a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. A gyökérgumó húsának színe fajtától függően lehet fehér, narancssárga, sárga, lila, rózsaszín vagy vörös is. Készítenek belőle lisztet, keményítőt és szeszes italt is. Felhasználható köretnek, süthető, főzhető, grillezhető, de akár édes süteményt is lehet készíteni belőle. Száz gramm energiatartalma 490 kJ (117 kcal).

[forrás]

Karfiol

1 980 Ft /kg

Brokkoli

1 798 Ft /db

A brokkoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. italica) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Közeli rokonai közé tartozik a karfiol, a fejes káposzta, a bimbós kel és a karalábé. A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kalcium, és vastartalma is. Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben.

A brokkolit már a rómaiak is ismerték és termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Apicius szakácskönyvében is. Majd az 1560-as években találunk rá utalást Franciaországban. Ebben az időben Angliában még teljesen ismeretlen, mint termesztett növény. A 19. században az olasz bevándorlók vitték be Amerikába, de a növény csak az 1920-as években vált igen népszerűvé. Magyarországon, bár már régóta ismert zöldségnövény, nagyobb mértékben csak az utóbbi 20 évben terjedt el, a brokkolit immár sokféleképpen használják a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a benne lévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Nem csak rózsája, hanem szára is ehető.

Lilakáposzta

980 Ft /kg

Petrezselyem csokor (10 csomó)

980 Ft /csokor (10 csomó)

Illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös.

Gyógyhatása: A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású.

A gyakran fehérrépának is nevezett petrezselyem (Petroselinum) nemzetség a zellerfélék családjába tartozó, kb. 60 cm magasra növő bokros gyógy- és fűszernövény. Két alaptípusa van: a levélpetrezselyem és a gyökérpetrezselyem. Három fajtáját egyesek külön fajoknak, míg mások egyazon faj, a Petroselinum crispum három változatának tekintik. Eredetileg Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén honos, azonban mára az egész világon elterjedt.

Néhány más növény népies nevében is benne van a petrezselyem szó, így a koriandert kínai petrezselyemnek vagy cigány petrezselyemnek, a turbolyát pedig édes petrezselyemnek is nevezik.

Padlizsán

1 980 Ft /kg

Fokhagyma

2 980 Ft /kg

Koktélparadicsom

3 980 Ft /kg

Szerintünk, ha tízes skálán kellene osztályozni a paradicsomok ízét, akkor ez a 10 pont.
A hagyományos paradicsom ha átlagos, 6 pontot kaphat.

Gyömbér

4 980 Ft /kg

Torma

3 980 Ft /kg

Chili csokor

1 290 Ft /csokor

Koktélparadicsom magyar

3 980 Ft /kg