1–9 termék, összesen 31 db

Banán

798 Ft /kg

Idared alma

598 Ft /kg

Az igazi mesealma: mindenki ilyesmit rajzol, ha valahogy olyan helyzetbe kerül, hogy almát kell rajzolnia. Az egyik fele sárga, a másik, ahol nap éri, egybefüggő piros. Az ütődésekre érzékeny. Ez is lédús, jellegzetes ízű, inkább savanykás alma. Az egyik legtovább eltartható fajta, a húsa nagyon lassan puhul. 

Citrom

1 480 Ft /kg

Azt mindannyian tudjuk, rengeteg C-vitamint tartalmaz, de ezen kívül található még benne A- és B- vitamin is, amely az idegrendszerünk egészsége szempontjából nagyon fontos, illetve a szövetek regenerálódásához is nélkülözhetetlen. A vitaminokon kívül természetesen rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz. Többek között található benne kálium, kalcium, vas, foszfor, fruktóz.

A citromsavnak köszönhetően serkenti az emésztést,illetve étvágy fokozó hatása is van, így például étkezés előtt érdemes citromos vizet fogyasztanunk. Emellett erősíti a gyomrot és vízhajtó hatással is rendelkezik.

Miután a citromnak nagy mennyiségű bioflavonidot tartalmaz, így a rákos betegségek megelőzésének érdekében is nagyon hatásos. Ezen kívül vértisztító hatással is rendelkezik és erősíti az érfalakat is.

Nagyon hatásos baktériumölő, de nem csak a háztartási munkák során érdemes kihasználnunk ezt a tulajdonságát, hanem a különféle betegségek gyógyításakor is. Kevesen tudják, de Afrikában a kolera járvány megelőzéséhez is használják a citrom levét. De az összes légúti betegség kezelésében is kiváló segítség a citrom, illetve a megelőzés során is érdemes alkalmaznunk.

Narancs

1 498 Ft /kg

Lime

290 Ft /db

Golden alma

598 Ft /kg

Grapefruit

980 Ft /kg

Vilmoskörte

1 490 Ft /kg

A körtének nagyon magas az ásványi anyag tartalma, ezért főleg a hűvös időben érdemes minél többet ennünk belőle, hogy megelőzzük a betegségeket.

Többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és jódot is tartalmaz. A vitaminok közül pedig A-, B1-, B2- és C-vitamin található meg benne. Ez utóbbi vitaminból pedig akkora mennyiséget tartalmaz egyetlen körte is, amellyel pótolhatjuk a napi szükségletünket.

A körte néhány betegség ellen is kiváló ellenszer. Többek között az ízületi gyulladások, reuma, kimerültség és a depresszió megelőzéshez is érdemes minél több körtét fogyasztanunk ősszel.

Egyes vizsgálatok szerint még a vérszegénység és a hasmenés is megelőzhető a körtével, ráadásul a végbélrák kialakulását is megelőzhetjük a fogyasztásával.

Cukorbetegeknek is

Sok gyümölcs hiába jótékony hatású, azonban a cukorbetegségben küzdőknek nem mindegy, hogy melyiket milyen mennyiségben fogyaszthatják. A körte viszont pont az egyik olyan gyümölcs, amit még ők is nyugodtan fogyaszthatnak.

Energiaital helyett

A sok jótékony hatása mellett azt is fontos kiemelni, hogy a legalább fél óráig főzött körte levével kiválthatjuk az energiaitalokat. Ugyanis élénkítő hatással van a szervezetünkre, így a nagyobb szellemi teljesítményt követelő időszakokban érdemes inkább ezzel a természetes módszerrel próbálkoznunk.

Ananász

2 980 Ft /db

Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé számottevően befolyásolja a “mérleg nyelvét”, kiváló kiegészítője bármilyen fogyókúrás étrendnek. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. A folsav a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is. A gyümölcslevek közül a legjelentősebb folsavforrás az ananászlé, a narancslé, és a grépfrút. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara, súlyfelesleg, tüdőgyulladás, meghűlés és vérszegénység esetén is.

Ha hozzájutunk friss ananászhoz, sárgát és kellemes illatút válasszunk. Ha a közepe nagyon fás, távolítsuk el. A léhez, ha friss gyümölcsöt használunk, legjobb ha centrifugázzuk. Ha konzervből használjuk fel az ananászt, nincs akkora hatása, mint a frissnek, mert hiányzik belőle a bromélia enzim, valamint a hozzáadott cukor erjedést gerjeszt; a konzervananász tehát inkább csak élvezeti cikknek tekinthető.